Kredittkort fordeler i utlandet

Er kredittkort kan ha mange andre fordeler enn reiseforsikring også. Blant annet, er det mange kredittkort som er helt gebyrfrie selv på uttak i minibank. Her skal du være oppmerksom på, at du kan bli belastet for valutapåslag, noe mange selskaper opererer med. Men, det er ofte valgfritt å betale med norske korner eller den aktuelle valutaen, når du handler, så du slipper noen overraskelser. Da kan du se nøyaktig hvor mye kjøpet koster deg.

Ellers, er kredittkort et utbredt betalingsalternativ i hele verden. Visa og MasterCard, som stort sett er de kredittkorttypene du får i Norge, er akseptert på flerfoldige millioner av forhandlere i hele verden. Loans for forbrukslån og noen steder aksepterer kun kredittkort som betalingsmiddel også, for eksempel når du er om bord i flyet. Men, det kan lønne seg å sjekke dette på forhånd før du reiser. I noen land, som USA, er det lurt å ha med seg noen kontanter, fordi det kan gjøre ent kjøp billigere. I andre land, er det ikke lurt å bruke kontanter. Dette er avhengig av destinasjon og betalingskultur i det landet du reiser.

Andre forsikringer

Kredittkort gir deg ikke bare reiseforsikring. Du vil også ha en del andre rettigheter, i forhold til hvis du benytter deg av debetkort. Kjøper du noe med et kredittkort, og du havner i tvist med forhandler, kan du klage dette inn til kredittkortselskapet. I Mange tilfeller vil du da få tilbake pengene hvis det er feil eller mangler med kjøpet ditt. Reglene her, er ikke alltid så klare, så det lønner seg å sjekke dette også på forhånd.Kredittkort har, som du sikkert har forstått,mange fordeler når du skal ut på ferie og det er et anbefalt alternativ til debetkort

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *